Anchetă la creșa din Iași, unde copiii erau învățați să înjure: Un părinte este acuzat că ar fi lovit-o pe educatoare

Anchetă la creșa din Iași, unde copiii erau învățați să înjure: Un părinte este  acuzat că ar fi lovit-o pe educatoare
Publicat: 23/04/2019, 12:23

Coordonatoarea Creșei Nr. 10 „Piticii năzdrăvani”, din Iași, Valeria Butnaru a declarat, marți că tatăl unui copil s-a dat drept un părinte care vrea să își înscrie micuțul la această unitate, a intrat în birou și a lovit-o.

„S-a dat drept un părinte care vrea să-și înscrie copilul, eu am spus că parcă îl recunosc și am întrebat dacă a avut copilul la noi, iar el a spus că nu. I-am explicat că nu se poate să-l înscrie. Nemaiavând subiect de discuție, el mi-a spus să mă întorc în spatele scaunului de la birou, era un tablou pe perete, că îi place tabloul și în momentul acela m-a prins de cap, de gură și m-a izbit cu capul de birou. Am țipăt, el m-a strâns mai tare, mi-a băgat unghia în obraz, probabil eu m-am agitat foarte mult și m-a lăsat, mi-a spus 《asta este, pentru că mi-ai dat fetița jos》, jos fiind grupele mari, anul trecut, în 2018. Atunci când am ieșit, până să mă întâlnesc cu el, el a discutat cu o doamnă, că o caută pe doamna șefă”, a spus coordonatoarea creșei.

Polițiștii s-au autosesizat și fac cercetări în acest caz.

„Ne-am sesizat din oficiu pentru infracțiunile de violare a sediului profesional și lovire sau alte violențe. Luni, în jurul orei 09.00, am fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o angajată a unei creșe din municipiul Iași ar fi fost agresată fizic de către un bărbat”, a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Familia unui copil din Iași i-a pus băiatului un dispozitiv de înregistrare pe haină și când părinții au auzit cum vorbesc educatoarele cu cei mici la creșă au mers la avocat și intenționează să depună plângere penală.

„Îți miroase a s..ă, a oleacă de s..ă îți miroase de acuma. Cam devreme”, se aude o educatoare care ceartă o fetiță pentru că e neastâmpărată.

Pe înregistrare se aude și cum este certat un băiețel pentru că a făcut pe el. I se spune că e „porc”, „nespălat” și „pute ca un dihor”.

„De ce nu faci c..a la baie și faci pe tine? Porcule! Ești porc, nu tigru cum spune mama ta. Porc ești că te c..i pe tine. Miroase că ești nespălat. A dihor miroase”, îi spune îngrijitoarea copilului.

De asemenea, copiii erau învățați să înjure și sunt amenințați dacă nu sunt cuminți.

„În p… mă-tii, ia spune și tu, spune”, îl învață femeia care ar trebui să aibă grijă de copil și să îl educe, apoi se aud două voci adulte care râd pe seama „învățăturii” oferite. „Te omor”, se aude o altă voce adultă adresându-se unui copil care e neastâmpărat.

Copilul care a avut dispozitiv de înregistrare pe haină a fost luat de la creșă și merge la psiholog. Avocatul familiei, Ciprian Mitoșeriu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că părinții vor depune plângere penală, deoarece ceea ce li se întâmplă copiilor la creșă îi poate afecta pe viață.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că imediat după ce înregistrările audio au apărut în spațiul public a luat măsuri împotriva îngrijitoarelor creșei.

„Pentru cele trei persoane care se ocupau de acea grupă de copii, respectiv două îngrijitoare și o asistentă, am luat măsura să fie demise și eliminate din sistemul de creșe. Și coordonatoarea creșei a fost demisă. Trebuia să aibă grijă ca această situație să nu se întâmple. Doamna director a fost penalizată cu avertisment. Am rugat-o să aibă mai multă grijă să nu se mai întâmple așa ceva. Pot înțelege foarte multe lucruri, pot ierta, pot să analizez cu multă larghețe când e cazul, dar nu tolerez un astfel de comportament față de copii. Poate fi copilul oricăruia dintre noi. Acolo nu e doar o lipsă de educație, e și o traumă psihologică”, a declarat Mihai Chirica, pentru MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Experiența CIUDATĂ a unui bărbat care a fost mort timp de 45 de minute. Ce...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
Scandal în lumea manelelor. S-au aruncat cuvinte grele și a fost necesară intervenția polițiștilor
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Ce rol joacă statul român în afacerile lui Gabi Bădălău? Cum a reușit să aibă...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Test de cultură generală. Ce obicei alimentar ciudat avea Charles Darwin?